Zašto učiti nemački jezik?

U Evropi je nemački najrasprostranjeniji jezik. Ako neko govori nemački može da komunicira sa više od 120 miliona ljudi. Sto miliona Evropljana koristi nemački kao maternji jezik.

Nemački se govori u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Lihtenštajnu , Luksemburgu , severnoj Italiji, Francuskoj i istočnim delovima Belgije.

Nemački jezik je ključni u Evropskoj uniji (EU). Nemački dobija u Europskoj uniji sve više na značenju u ekonomskom životu.

Mnoge međunarodne kompanije nalaze se u Nemačkoj i time naglašavaju status Nemačke kao i to koliko je ekonomski jaka i međunarodno cenjena kao poslovni partner.

U oblasti nauke i tehnologije je takođe nemačkom drugi najkorišćeniji jezik.

Nemački jezik se posle engleskog sada najčešće koristi na Internetu. Više od osam odsto svih sajtova na Internetu su na nemačkom jeziku.

Nemci mnogo i veoma rado putuju kao turisti u sve delove sveta. Dakle, ukoliko želite da radite ili radite u turističkoj industriji , znanje nemačkog jezika je od suštinskog značaja . Osim toga, najlepši gradovi Evrope se nalaze u zemljama nemačkog govornog područja. Ne treba propustiti priliku posetiti Berlin, Beč, Cirih, Minhen, Frankfurt, Keln…

Nemački je jedan od najznačajnijih jezika kulture. Na nemačkom je govorio i pisao Gete , Mocart, Betoven, Frojd, Ajnštajn i Klimt… kao i bezbroj drugih, velikih umetnika i naučnika. Ali isto tako je nemački jezik jezik savremenih pesnika i pisaca, kao što su Tomas Man i Gintera Grasa. Svaka 10. knjiga u svetu je štampana na nemačkom jeziku!

Pored književnosti, moderni nemački filmovi i muzika postaju sve popularniji. Svaki tinejdžer ili tinejdžerka zna za grupu Tokio Hotel i rado pevuši hitove kao što je SCHREI…

Ko uči nemački jezik, nadograđuje se u jednom važnom duhovnom i kulturnoistorijskom području.

Svi najbolji automobili su proizvedeni u Nemačkoj i „govore“ nemački

Čak i najbolja čokolada i najbolje torte „govore“ nemački.

Učenje nemačkog jezika je zahvaljujući modernim metodama učenja postalo isto tako jednostavno kao i učenje bilo kog drugog jezika.

Učeći nemački možete se susresti sa najdužim rečim i složenicama koje se sa neodoljivom lakoćom grade…

Konačno, ako budete učili nemački, moći ćete da razumete zašto su Vaše bake govorile, rindflajš, graorasta boja, unterhaltovati, deka… i mnoge druge druge reči koje su se zauvek nastanile u našem jeziku i zauvek ostale “naše” .